Zamieszczone przez Maicroft
Serwisować czy nie?
Zwiń
X
-
Serwisować czy nie?
V10 pod machąTagi: Brak
-
-
Serwisować czy nie?
Witam
Mam mały dylemat.
Octa ASZ 2003 w październiku skończyła się gwarancja.
Przebieg zbliża się do 60 tyś, więc czas na przeglad.
Kupiłem olej Motul do pompowtrysków, oraz wszystkie filtry.
Zastanawiam się czy jechać do ASO: zapłacić i dostać wpis do ksiażki czy robić to na własną ręke: mieć pewność że wszystko zostało odpowiednio sprawdzone i wymienione?
Ostatnio miałem dość nieprzyjemną przygode w ASO i straciłem do nich resztki zaufania.
Jednyny aspektem przemawiającym na kożyść ASO jest wpis do książki, który może być argumentem na plus przy ewentualnej sprzedaży.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
PozdrawiamOcta ASZ&BMW E39
-
-
ja robie przeglądy w aso z kilku powodów:
-cena porównywalna do innych zakładów
-dostaje wpis do książki ( który może przecież dzisiaj wykonać dowolny zakład )
-umawiam się na godzine i stoję przy otwartej masce auta z kawką w ręku więc (wiem co tam jest zrobione a co nie)
- nikt się nie uczy na moim samochodzie ( dotyczy wymiany rozrządu)
- młody (uczeń) bierze klucz dynamometryczny i sprawdza wszystkie śruby w zawieszeniu ( nie wszędzie tak jest )
- znają już mnie tam i wiedzą że i tak będą poprawiać :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: - też straciłem już do nich zaufanie
- jak chce to zamontuję i wleją to co ja przywiozę ( bo i tak wiedzą że to jest lepsze niż z ich magazynu)
auto z 2001
pozdrawiam- No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk
Komentarz
-
-
Mam 60 tys prawie i do czekam do 90 i wymienią mi rozrząd. Najgorsze jest to że nie można stać przy samochodzie gdy jest naprawiany (przynajmniej w ASO). Moge przyjechać ze swoim Mobilem a oni mogą wlać mi jakiegoś lotosa :x . Książka serwisowa chodzi po 100zł na rynku ;-)Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Witaj.
Jeśli można wiedzieć, to gdzie się serwisujesz ?
Z byciem na serwisie nie ma większych problemów.
Pozdro.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Idzie się dogadać :wink:www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
ja we wroclawiu w elcarze ciagle jestem przy mojej niuni
ba malo tego ostatnio tak sie zagadalem z mechanikiem ze nie wiem kiedy zaczolem mu pomagac :szeroki_usmiech
i przy milej atmosferze koles gratis uzupelnil mi wszystkie plyny w aucie(hamulce,wspomaganie i spryskiwacze)
ogolnie chyba mimo braku juz gwarancji zostane przy aso
bo zaden zaklad nie zapewni mi pojazdu zastepczego za darmo i lawety
a to mi sie niedawno przydalo jak mi pompa wody poszla
laweta mnie scholowala i dostalem nowa skode fabie SDI na tydzien
Komentarz
-
-
Ja tez zostanę przy ASO. Choć w Ciechanowie raczej nie dostanę auta zastępczego. No przyznaję na razie nie było mi nigdy potrzebne ale nie sądzę. Książeczka jest ważna przy sprzedaży, niby mozna załatwić lewą ale można też sprawdzić, jak się kupujacemu chce. Wystarczy się do ASO udać i powinni mieć w kompie.
Jak kupowałem motor to tez sprawdzałem książeczkę, a następnie sprawdzałem maile gościa w necie, czy przypadkiem czegos poważnego do wymiany nie szukał. Także internet też jest dobry na oszustów.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
W razie czego da radę załatwić auto na kilka godzin.
Mamy chociażby nowego PD w Tourze
W razie czego czekam na info od Ciebie Peter.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Jest małe ale...
Zamieszczone przez mlodytaka książka jest mi sie wydaje nic niewarta każdy może sobie zakupić na bazarze stempelek i wbić do książki. jednym słowem szkoda kasy na ASO po gwarancji.Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Lewe wpisy w książce wyjdą jak na dłoni, wystarczy tylko odrobina chęci, aby je sprawdzić...Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Nie sądzę, żeby to podlegało ochronie...
Zamieszczone przez ZiomalLewe wpisy w książce wyjdą jak na dłoni, wystarczy tylko odrobina chęci, aby je sprawdzić...Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalNie jestem pewien czy tu nie obowiązuje jakaś ochrona danych
Jedyne co jest chronione to dane osobowe wlasciciela, jego adres, itp.
Mysle, ze ASO nie robi zadnych przeszkod, jesli grzecznie wyjasniasz sytuacje i podajesz nr rejestracyjny i VIN.
Pozdrawiam
Zibi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZibiJedyne co jest chronione to dane osobowe wlasciciela, jego adres, itp.
Mysle, ze ASO nie robi zadnych przeszkod, jesli grzecznie wyjasniasz sytuacje i podajesz nr rejestracyjny i VIN.
co do serwisowania, to sam nie wiem, ale wiem na pewno, ze ksiazka serwisowa to duza zaleta przy sprzedazy auta, moze sie wydawac, ze tak nie jest, ale wtedy patrzymy na to wszystko ze swojego punktu widzenia - ludzi ponadprzecietnie interesujacych sie swoimi autami i wszystkim co z tym zwiazane, zdajacych sobie sprawe, ze ASO to nie zawsze samo dobro .
dla przecietnego czlowieka, udokumentowane serwisowanie auta ma duze znaczenie.
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja powiem tak najlepiej jest serwisować w ASO polecanym przez OCP lub u kogoś kto z nas pracuje w ASO a jest tu kilku (wyjątek p.Beton) lub z polecenia użytkowników OCP tam można zajechać śmiało ponieważ są to miejsca sprawdzone lub koledzy przypilnują aby byśmy byli zadowoleni oraz ASO ma pełny dostep do wiedzy i budowy naszych kochanych czeszek. Co nie koniedcznie dyskwalifikuje pana "Józia" do którego mamy zaufanie
idelnie było by jakby połączyć pana Józia i ASO
Komentarz
-
-
Co nie zmienia faktu...
Zamieszczone przez mlodydla osoby która się zna na autkach bardzo dobrze taka książka jest nieważna. Dla laika owszem bo dla niego oznacza że już wszystko wie o aucie.Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Komentarz
-
Komentarz